verslaving

Themabijeenkomst Psychose en verslaving

We spreken van een 'dubbele diagnose' wanneer iemand behalve met een psychiatrische aandoening, zoals psychose of schizofrenie, ook kampt met misbruik en/of afhankelijkheid van alcohol of drugs. De psychose en de verslaving beïnvloeden elkaar. De patiënt moet afkicken om zijn psychose te behandelen en van zijn psychose af zijn, om de verslaving te kunnen behandelen.

Behandeling moet gelijktijdig en met zorg gebeuren. Daarom zitten in de ambulante teams deskundigen uit zowel de psychiatrie als de verslavingszorg. Ondersteuning van de patiënt en het werken aan een alternatieve daginvulling zijn belangrijke elementen uit de behandeling. Verschillende instellingen werken met een geïntegreerde dubbele diagnose behandelmethode (IDDT).

Voor wie

Voor familie en naastbetrokkenen van mensen met een psychiatrisch ziektebeeld.

Wanneer en waar

Datum: maandag 14 mei 2018
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Wijkcentrum Lopes Dias, Lopes Diaslaan 213, 1222 VE Hilversum

Kosten

De bijeenkomsten zijn gratis.

Aanmelden

Aanmelden vooraf is niet noodzakelijk, wel prettig in verband met de voorbereidingen, bij Martha Boer via m.boer@mee-ugv.nl.

Organisatie themabijeenkomst

De coördinatie en organisatie van deze themabijeenkomst wordt verzorgd door het MEE Infocentrum GGZ in samenwerking met HilverZorg, Labyrint~In Perspectief, Versa Welzijn, Ypsilon.