twee meiden buiten op een bankje

Workshop Ervaar LVB

Als hulpverlener ben je gewend om veel te praten en veel uitleg te geven. Ondanks jouw beste bedoelingen heb je het idee dat dit bij bepaalde cliënten niet goed werkt. De cliënt komt bijvoorbeeld niet opdagen voor een afspraak. Of voert de gemaakte afspraken niet uit. Mogelijk functioneert deze dan op een licht verstandelijk beperkt niveau. Mensen met een licht verstandelijk beperkt niveau vragen een heel ander register aan vaardigheden, bejegening en deskundigheid van professionals.

De workshop

Tijdens de praktische workshop Ervaar LVB ervaar je hoe het is om je staande te moeten houden met een lichte verstandelijke beperking. Je gaat zelf ervaren en inzien hoe (onnodig) ingewikkeld deze maatschappij soms is en welke emoties dit kan oproepen. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en veel praktische tips die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

In de workshop staat het LVB-belevingscircuit centraal: je ervaart zelf hoe mensen met een lichte verstandelijke beperking het leven van alledag ervaren. Deze inzichten worden vervolgens vertaald naar de werkpraktijk van de deelnemers: wat betekent dit bijvoorbeeld voor je manier van communiceren en de werkprocessen?

Niemand weet beter dan een ervaringsdeskundige wat in het dagelijks leven wel en niet werkt. Wij werken daarom in onze workshops geregeld samen met mensen met een lichte verstandelijke beperking, die getraind zijn om hun ervaringen te delen. Zij geven de deelnemers een uniek inkijkje in hun dagelijkse praktijk en problematiek.

Onze gedreven en bedreven trainers zijn vakinhoudelijke én didactische experts. We gebruiken innovatieve en activerende leer- en werkvormen die boeiend, praktisch en resultaatgericht zijn. Je kunt het geleerde dus meteen inzetten in jouw eigen organisatie.

Voor wie

Deze workshop is bedoeld voor professionals van sociale wijkteams, afdelingen werk en inkomen van de gemeente, docenten, begeleiders in de zorg en (para)medisch personeel. Maar ook voor medewerkers van HR-afdelingen, politie, justitie en schuldhulpverlening, die te maken hebben met mensen met een verstandelijke beperking is deze training uitermate geschikt.

Locatie

De workshop wordt bij MEE, bij jouw organisatie zelf of desgewenst op een andere externe locatie georganiseerd.

Kosten

100 euro bij individuele aanmelding
1.200 euro voor een groep van 12 tot max 18 personen

Studiebelasting

Totale studiebelasting is 3 uur

Accreditatie

Deze workshop is geaccrediteerd:
- 3 punten voor Registerplein geregistreerde maatschappelijk werkers en sociaal agogen en voor de deskundigheidsbevordering voor het Registerplein geregistreerde cliëntondersteuners;
- 3 punten voor SKJeugd geregistreerde jeugdzorgwerkers;
- 2 punten voor het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden.

Interesse

Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier. De training start bij voldoende aanmeldingen.

 MEE Utrecht, Gooi & Vecht is een CRKBO Geregistreerde Instelling

Ja, ik meld mij aan voor de workshop Ervaar LVB

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.