consulent en client in gesprek

Consulent Crisiskaart met ggz kennis

Standplaats: Amersfoort | Aantal uur: 24 (ziektevervanging voor minimaal 7 maanden) | Niveau: HBO

Kan jij anderen op weg helpen naar zelfredzaamheid? Haal je energie uit samenwerken met inwoners, partners en collega’s om samen van Indebuurt033 een groot succes te maken? Krijg jij er energie van om het beste uit mensen te halen? Wil jij een inwoners ondersteunen bij het maken van een crisiskaart. Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als Consulent Crisiskaart ondersteun je de inwoner bij het ontwikkelen en vaststellen van een crisisplan. De wensen, mogelijkheden en beperkingen van de inwoner en zijn of haar netwerk zijn daarin leidend. Je onderzoekt systematisch en gestructureerd wat de inwoner nodig heeft om eigen regie te krijgen en te houden bij een (dreigende) crisis. Ook ben jij aanspreekpunt voor de Crisiskaart voor zowel intern als extern en zorg je ervoor dat de administratie rondom de crisiskaart op orde is. Naast het opstellen van crisisplannen denk je actief mee over een goede borging van de methodiek in de organisatie en de aansluiting bij samenwerkingspartners. In deze functie heb je veel vrijheid en ben je de baas over je eigen agenda. Dat betekent ook dat je erg zelfstandig werkzaam bent

Verder:

 • Voert gesprekken met de kaartaanvragers, zorgt voor een goede vraagverheldering en stelt in samenspraak met de kaartaanvrager een crisisplan op
 • Ondersteunt de kaartaanvrager bij het onderhouden van contacten met alle partijen die een rol spelen in het crisisplan
 • Evalueert jaarlijks samen met de kaarthouders hun ervaringen
 • Draagt zorg voor de actualisatie van de plannen en kaarten
 • Wisselt informatie en ervaringen uit met collega’s van IndeBuurt033 en denkt actief mee over een goede borging van de werkzaamheden binnen de organisatie.
 • Is aanspreekpunt voor de kaart aanvragers, kaarthouders en betrokkenen
 • Geeft voorlichting over de Crisiskaart

Wat breng je mee?

In deze functie zorg je voor een heldere verslaglegging en terugkoppeling. Je bent enthousiast om naast de procesmatige aanpak met kaarthouders het initiatief te nemen in samenwerking met collega’s en andere organisaties en kansen in deze contacten om te zetten in concrete acties.

Met jouw professionele en energieke uitstraling gecombineerd met daadkracht weet jij deze functie met succes uit te voeren.

Verder heb/ben je:

 • Een afgeronde relevante HBO opleiding, zoals bij voorkeur Social Work, MWD of SPH,
 • Je hebt de opleiding consulent Crisiskaart gevolgd of ben bereid deze te volgen
 • Je hebt kennis en werkervaring op het gebied van de GGZ, psychosociale problemen en/of verslavingsproblematiek
 • Je bent communicatief vaardig: je kan goed luisteren en samenvatten, je bent in staat om te motiveren en sluit goed aan bij
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid (ook digitaal)
 • Je bent discreet, integer en nauwkeurig
 • Je kan goed zelfstandig werken
 • Je bent een creatieve doener
 • Inzet van (eigen) ervaringsdeskundigheid is een pré,

Wat bieden wij?

Wij investeren in onze mensen. Training & ontwikkeling is een vast gegeven. Drie keer per jaar organiseren wij MEE-dagen waarbij inhoud, training, ontmoeten en kennis delen centraal staat. Binnen het team vindt er structureel teamoverleg en intervisie plaats waarbij je inhoudelijk wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen.

Verder bieden wij:

 • Een uitdagende baan binnen een mooi samenwerkingsverband bij een betrokken en professionele werkgever;
 • Ruimte voor het nemen van initiatieven en tonen van ondernemerschap voor persoonlijke groei;
 • Een salaris tussen € 2.425,- en € 3.624,- bruto per maand o.b.v. 36 uur conform CAO VGN, FWG 50, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Een goede reiskostenregeling;
 • Een laptop en mobiele telefoon;
 • 144 wettelijke vakantie uren en 57 persoonlijk budget levensfase uren o.b.v. 36 uur;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.

Wie is MEE?

MEE maakt meedoen mogelijk. Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet. MEE ondersteunt mensen met een beperking, bijvoorbeeld een lichamelijke, psychische, chronische ziekte of een vorm van autisme. MEE heeft jarenlange ervaring in het versterken van de eigen kracht van mensen en hun netwerk.

Iedereen in Nederland heeft wettelijk recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. MEE vindt het daarin belangrijk om echt naast de cliënt/ouders/mantelzorgers te staan. Een persoonlijke en praktische aanpak staat hierin centraal.

Je vindt ons in sociale wijkteams, loketten of de sociale basis binnen gemeentes. Onze professionals hebben afhankelijk van hun specialisme een ondersteunings-, hulpverlenings- of regisseursfunctie.

Als werkgever biedt MEE de mogelijkheid om vanuit eigen inzicht en vrijheid te werken. MEE staat voor deskundigheid, creativiteit, onafhankelijkheid en ondernemerschap. Wij investeren in kennis, hebben jaren lang ervaring  en stellen de mens centraal. Daarin richten we ons niet alleen op de kwetsbare medemens maar ook op jou!

Indebuurt033

Per 1 januari 2017 is de combinatie Indebuurt033 gestart. Een samenwerking van WELZIN, MEE en B&A. Met onze benadering zetten we in op het vermogen van mensen om belemmeringen weg te nemen die het moeilijk maken om deel te nemen aan onze samenleving. Hierbij wordt gelijktijdig ingezet op eigen kracht van mensen, op groepskracht en op buurkracht. Eigen autonomie en verantwoordelijkheid van inwoners van Amersfoort is van groot belang. Ook is er aandacht voor de sociale verbondenheid met anderen en het creëren van een veilige buurt en opvoedomgeving in de wijken van Amersfoort. Hiermee werken wij aan een steeds steviger sociale basisinfrastructuur in Amersfoort.

Enthousiast? Solliciteer nu en stuur jouw sollicitatie naar sollicitatie@meer-groep.nl o.v.v. vacaturenummer 20-17UGV

Wil je meer informatie of heb je een vraag over deze vacature. Neem contact op met Sabine Berkelaar, Manager HRM. 06-13 22 15 64
Werkdagen: Ma, di, do, vr, alle dagen van 8.30 uur tot 13.30 uur

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), maakt onderdeel uit van de procedure.

 

Wat is een Crisiskaart?

De Crisiskaart is er voor mensen die vrezen een crisis mee te gaan maken of bang zijn om in een verwarde toestand te raken. Het is een persoonlijk, opvouwbaar kaartje, dat past in een portemonnee. Hierop staat wat omstanders en hulpverleners moeten doen of laten als iemand in crisis is. Wie kunnen ze bellen? Welke afspraken zijn gemaakt met bijvoorbeeld behandelaar(s), crisisdienst en vertrouwenspersonen? Dit geeft houvast voor de kaarthouder en voor de mensen die helpen. De Crisiskaart is de samenvatting van een crisisplan, dat wordt opgesteld op het moment dat iemand helder voor ogen heeft wat er moet gebeuren op het moment dat hij/zij in een (psychische) crisis raakt. Het opstellen van een Crisiskaart doet de kaarthouder samen met een consulent Crisiskaart.