MEE locatie in de buurt

Gratis webinar ‘Niet-aangeboren hersenletsel: thuis begint het pas’

Elk jaar worden ongeveer 140.000 mensen, jongeren en ouderen, getroffen door een hersenletsel. Dit heeft vaak grote gevolgen voor het leven van zowel de getroffenen als hun naasten. Maar welke gevolgen zijn dit? En hoe kun je als professional hen zo goed mogelijk ondersteunen?

Op 25 november 2021 organiseert MEE een gratis webinar, waarin je antwoorden krijgt op deze vragen. Zowel van ervaringsdeskundigen en naasten als ook van professionals, gespecialiseerd in niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Na afloop heb je inzicht en handreikingen, die je direct in je eigen beroepspraktijk kunt toepassen.

Wanneer?

Donderdag 25 november 2021
van 15:30 – 17:00 uur

Voor wie?

Dit webinar is met name interessant voor professionals werkzaam in de zorg, in de huisartsenpraktijk, in het sociale domein, bij woningcorporaties, politie of justitie, uitkeringsinstanties, in publieke zaken of de schuldhulpverlening. Maar iedereen die meer wil weten over wat het betekent om te leven met een niet-aangeboren hersenletsel en hoe je daar het beste op kunt inspelen, is natuurlijk van harte welkom.

Programma

15:15 uur Online inloop
15:30 uur Welkom en opening door Matthijs Wind, dagvoorzitter
15:35 uur Interview met Erik Grauwmeijer, MD, PhD revalidatiearts

Erik is gepromoveerd op de lange-termijn-gevolgen van middelzwaar tot ernstig traumatisch hersenletsel. Vanuit wetenschappelijk perspectief geeft hij ons inzicht in de chronische fase van een traumatisch hersenletsel en de effecten daarvan op iemands leven.

15:55 uur De breuk in je levenslijn

We gaan in gesprek met Izaak en Mirjam, beiden getroffen door een niet-aangeboren hersenletsel. Zij nemen je mee in hun eigen verhaal, waar worstelen ze mee, wat heeft het hen gebracht en waar staan ze nu? Welke aandachtspunten vinden zij belangrijk om met jou als professional te delen?

16:15 uur Een niet-aangeboren hersenletsel heb je niet alleen

Tineke en Jan hebben allebei een partner met NAH. Waar lopen zij tegenaan, wat lijkt goed te gaan en hoe kun je hen als professional ondersteunen en begeleiden?

Tim’s vader heeft hersenletsel opgelopen, hoe is dat voor een kind om mee te maken? Welke tips willen Tineke, Jan en Tim aan ons meegeven?

16:35 uur Niets is wat het lijkt

Aan tafel praten we verder met experts op het gebied van begeleiding en ondersteuning van mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, zoals een huisarts, directeur van een patiëntenvereniging en trainer/coach van MEE. Zij delen hun inzichten, kennis en ervaring.

16:55 uur Afronding en afsluiting door dagvoorzitter, Matthijs Wind
17:00 uur Einde
Scroll to top