Verhalen

 1. Groeps foto van 3 jongens

  Duizendpoot met helikopterview

  Iedereen met een Wlz-indicatie kan bij MEE terecht voor ondersteuning. Waarom is het belangrijk dat zij een beroep kunnen doen op onafhankelijke, deskundige cliëntondersteuning? En wat kunnen de wijk- en buurtteams er halen?

  Lees meer over Wlz cliëntondersteuning
 2. Groeps foto van 3 jongens

  Een autopoetser in de familie

  Robin is 21 jaar en heeft een licht verstandelijke beperking. De consulent vertelt hoe hij zijn leven weer op de rit krijgt, nadat zijn moeder ten einde raad aan de bel trekt bij MEE

  Lees hoe Robin zijn leven weer op de rit kreeg
 3. Groeps foto van 3 jongens

  Een baan als katalysator

  Bianca is 18 jaar en heeft een Wlz-indicatie. Ze krijgt haar leven maar niet op de rit. Haar vragen zijn heel concreet: "Ik zoek een vaste woonplek en een baan." In korte tijd weet ze belangrijke stappen te zetten.

  Lees hoe Bianca meer zelfvertrouwen krijgt
 4. Groeps foto van 3 jongens

  Emotionele achtbaan

  Abel is een complex meervoudig gehandicapte jongen van 9 jaar. Zijn ouders schakelen MEE in bij een probleem dat zij hebben met de arts van de zorginstelling. Ze zitten er helemaal doorheen met uitval op het werk en gezondheidsklachten als gevolg.

  Lees meer over ondersteuning bij evaluatie van zorg
 5. Groeps foto van 3 jongens

  Geen mens is hetzelfde

  Vaak genoeg loopt een inwoner met een licht verstandelijke beperking jarenlang ‘niet gezien/herkend’ rond. Beeldvormend onderzoek kan helpen om problemen te voorkomen.

  Lees meer over beeldvormend onderzoek
 6. Groeps foto van 3 jongens

  In een half jaar van een 1 naar een 8

  Maarten is 36 jaar, hij heeft NAH en een licht verstandelijke beperking. Jarenlang rolt hij van het ene in het andere baantje en komt uiteindelijk met een burn-out thuis te zitten. Samen met MEE mobiliseert hij zijn netwerk.

  Lees meer over het zelfoplossend vermogen van Maarten en zijn netwerk
 7. Groeps foto van 3 jongens

  Op eigen benen

  Joost verlaat na veel toestanden met zijn ouders het huis. Zijn verhaal begint met die ene vraag: “Hoe moet ik mijn leven vormgeven nu ik niet meer thuis woon?” Het eindigt met een trotse Joost en een schaal vol heerlijke hapjes.

  Lees hoe Joost nu op eigen benen staat
 8. Groeps foto van 3 jongens

  Overbelaste moeder

  Een moeder belt MEE over een woningaanpassing voor haar zoon. Maar er blijkt veel meer te spelen. Door verschillende beperkingen binnen het gezin is moeder duidelijk overbelast. Zij kan dit niet in haar eentje!

  Lees meer over ondersteuning aan mantelzorg
 9. Groeps foto van 3 jongens

  Totale chaos door NAH

  Mira is 18 jaar, aan een ongeluk op haar 13e heeft ze NAH overgehouden. Thuis vernielt Mira veel, ze intimideert, liegt, steelt en drinkt te veel. Wat haar betreft is er niets aan de hand, de rest van het gezin wil dat ze verhuist. Een onhoudbare situatie

  Lees hoe het nu met Mira gaat
 10. Groeps foto van 3 jongens

  Weer een lach en een grap

  Daan is in de 20, een LVB-er die door een gevecht op straat een oog kwijt is geraakt. Hij straalt uit niks te willen en nergens in te geloven. Flinke schulden, een kort lontje, depressieve klachten, dagenlang op bed. Kortom, een complexe situatie.

  Lees hoe het nu met Daan gaat