MEE in Soest

Onafhankelijke cliƫntondersteuning

Heeft u vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen, werk of inkomen? En zoekt u iemand die met u meedenkt en naast u staat? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner.

Een cliëntondersteuner van MEE denkt met u mee en geeft informatie en advies, zodat u zelf weer verder kunt. Bijvoorbeeld bij de voorbereiding van een ‘keukentafelgesprek’, het indienen van een aanvraag of het maken van een persoonlijk plan.

Hulp van MEE is gratis

MEE is onafhankelijk. Dat betekent dat wij naast u staan. Samen kijken we wat het beste is voor u. Zodat u uiteindelijk zelf keuzes kunt maken die bij u passen. Onze hulp is altijd gratis. U heeft geen verwijzing nodig en u betaalt geen eigen bijdrage.

Bel of stuur een e-mail

Voor informatie, advies en ondersteuning kunt u rechtstreeks contact opnemen met MEE. Bel gerust of stuur een e-mail. We helpen u graag.

T 035 303 01 66
soest@mee-ugv.nl

Heeft u een indicatie voor langdurige zorg (Wlz)?

En heeft u vragen over de keuze voor een zorgaanbieder of zorgvorm? Of heeft u misschien al zorg, maar wilt u die veranderen of bent u daar niet tevreden over? U kunt rechtstreeks contact opnemen met een cliëntondersteuner van MEE. In de Wet langdurige zorg (Wlz) is geregeld dat u hier kosteloos gebruik van kunt maken.

T 030 264 22 22
wlz@mee-ugv.nl

Cursussen en ontmoeten

U kunt ook bij MEE terecht voor verschillende ontmoetingsgroepen en cursussen. Het delen en leren van elkaars ervaringen staat centraal. Klik hier voor het actuele aanbod

Crisiskaart

Met een crisiskaart bedenk je, in goede tijden, hoe jouw crisisopvang er uit zou moeten zien bij een (psychische) crisis.
Je maakt, met hulp van een consulent, je eigen crisisplan. In het plan beschrijf je wat voor jou belangrijk is, zodat je bij een crisis de hulp krijgt die voor jou het meest passend en wenselijk is. Een samenvatting van je crisisplan word je crisiskaart (een uitvouwbaar kaartje op bankpasformaat).
Op de crisiskaart staat:

  • hoe een psychische crisis er bij jou uitziet
  • hoe je het beste opgevangen kunt worden
  • welke afspraken je daarover hebt gemaakt
  • wie jouw contactpersonen zijn

De crisiskaart geeft houvast voor zowel jezelf als jouw omgeving (familie, mantelzorgers, professionals, politie en de crisisdienst).

Voor meer informatie kun je rechtstreeks contact opnemen met MEE via T 035 303 01 66 of soest@mee-ugv.nl. We helpen je graag.

Sport en bewegen met een beperking

MEE is actief partner in de Buurtsportcoach-regeling gemeente Soest. Samen met verschillende lokale partijen vormen we de werkgroep ‘On the Move’ die veel lokaal organiseert voor mensen bij wie bewegen niet vanzelfsprekend is. De jaarlijkse ‘Soester Fittest’, de cursus ‘Dit is Fit’ en vele andere initiatieven om inwoners (meer en makkelijk) in beweging te krijgen.

Klik hier voor meer informatie over De Soester Fittest op 5 oktober 2018 en doe mee!

Wilt u ook graag meer bewegen? Bij MEE kunt u terecht met al uw vragen voor een passend (sport)aanbod! T 035 303 01 66 |  soest@mee-ugv.nl