De droom van 6 jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking

06 januari 2020

Marlijn Weerdenburg presenteert vanaf dinsdag 7 januari “Net ff anders”. In deze serie volgt ze zes jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Ze hebben allemaal dezelfde droom: een zo normaal mogelijke toekomst opbouwen waarin ze een baan hebben, een eigen huis, een relatie en kinderen. Net zoals hun leeftijdsgenoten zonder beperking.

De serie volgt Mitchell, Sander, Sanne, Shanice, Veerle en Vincent. Ze gaan alle zes aan de slag met zaken die door hun beperking tot nu toe niet lukken. Voor mensen met LVB gaat de wereld vaak net iets te snel waardoor zij moeilijk meekomen.  

In elke aflevering staat één persoon centraal, maar ze gaan met zijn zessen aan de slag om te zorgen dat iedereen een ontwikkeling doormaakt. Ze zijn een hechte vriendengroep geworden, want ze delen iets belangrijk. Ze zijn Net ff anders.

Eén van de kandidaten is Mitchell (28) uit Amsterdam. Mitchell vindt metro, bus en tram spannend en trein is voor hem een enorm struikelblok. Om het reizen voor Mitchell makkelijker te maken, krijgt hij hulp van OV-coach Kim. Zij weet precies tegen welke struikelblokken mensen met een beperking aan kunnen lopen. Zij gaat net zo vaak met Mitchell reizen tot hij zijn angst voor het onbekende onder controle kan houden. Mitchell staat centraal in de aflevering van 14 januari.

“Net ff anders” begint op dinsdag 7 januari, 6 afleveringen om 21.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.