Man achter laoptop

Quickscan digitale toegankelijkheid

22 juni 2020

Wordt uw online informatie door iedereen goed gevonden en begrepen?

De Quickscan biedt duidelijkheid

In deze Corona-tijd is communicatie via website en social media van groot belang. Uw bezoekers melden zich vooral digitaal en willen snel de
informatie vinden die zij zoeken.

Maar zijn uw website en social media kanalen wel toegankelijk genoeg voor iedereen? Worden uw teksten goed begrepen door iemand met een verstandelijke beperking? Is uw website ook goed te “bekijken” door iemand met een visuele beperking?

Onderzoek wijst uit dat deze groep gebruikers eerder afhaken als ze niet snel genoeg de, voor hen begrijpelijke, informatie vinden. En dat is jammer.

Vraagt u zich wel eens af:

  • Ben ik digitaal wel toegankelijk genoeg voor gebruikers met een beperking?
  • Is de inhoud voor iedereen begrijpelijk?
  • Vinden deze bezoekers de informatie die zij zoeken?

Dan is de Quickscan iets voor u!

Quick wins digitale toegankelijkheid

Een team van ervaringsdeskundigen van MEE staat klaar om op korte termijn uw website en/ of uw social media uitingen eens zorgvuldig onder de loep te nemen op toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Door hun handicap weten zij als geen ander hoe het is om te leven met een beperking en weten wat wel en niet werkt.

Na het verhelderen van uw vraag gaat het team aan de slag. Zij scannen vanuit gebruikers-perspectief bijvoorbeeld de vormgeving (lettertype, kleur, stijl), het vinden van de juiste informatie (zoekfunctie, doorklikken) en inhoud van de teksten (lengte, taalgebruik).

Na afloop van hun onderzoek ontvangt u een rapport met daarin verbeterpunten en “quick wins” zodat u snel zelf aan de slag kunt.

Interesse?

Kijk voor meer informatie over de Quickscan op www.mee-ugv.nl/quickscan-toegankelijkheid.  

Of neem contact op met Karin Wattimena via k.wattimena@mee-ugv.nl | T 0614 58 03 15