clientondersteuner MEE in gesprek met client en naasten

Ondersteuner voor de Cliëntenraad

Standplaats: Amsterdam en Utrecht | Niveau: HBO | Bepaalde tijd

De Meer-Groep bestaat uit twee werkmaatschappijen: MEE Amstel en Zaan en MEE Utrecht Gooi & Vecht. MEE maakt meedoen mogelijk. Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet. MEE is er voor die mensen die hierin door hun kwetsbaarheid of beperking worden belemmerd. Bijvoorbeeld door een lichamelijke, psychische, chronische ziekte of vorm van autisme. MEE heeft jarenlange ervaring in het versterken van de eigen kracht van mensen en hun netwerk.

De cliëntenraad van de Meer-Groep behartigt de gezamenlijke belangen van cliënten bij MEE Amstel en Zaan en MEE Utrecht Gooi & Vecht en adviseert de directie van de MEEr-Groep over onderwerpen die voor cliënten, ouders en vertegenwoordigers van cliënten van belang zijn.

Wat ga je doen

Wij zijn op zoek naar een ondersteuner voor de cliëntenraad.
Voor de maandelijkse vergadering van de cliëntenraad, wisselend in Amsterdam of Utrecht, zorg jij voor de juiste stukken en notulen. Je maakt geen deel uit van de raad, maar ondersteunt zelfstandig en onafhankelijk de raadsleden, met wie je nauw samenwerkt.

Wat breng jij MEE

  • Kennis van de WMCZ 2018;
  • Affiniteit met de doelgroep;
  • Je bent enthousiast, initiatiefrijk, integer en je hebt een luisterend oor voor de raadsleden;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Je heb geen connecties met MEE;
  • Je functioneert op HBO werk- en denkniveau;
  • Affectie voor video-vergaderen.

Herken jij jezelf in dit profiel? Dan willen wij graag van je horen!

Wat biedt MEE

Een freelance jaarcontract van 60 uur, met de mogelijkheid tot verlenging bij gebleken geschiktheid. Daarnaast bieden wij een reiskostenvergoeding.

Wie is MEE

Iedereen in Nederland heeft wettelijk recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. MEE vindt het daarin belangrijk om echt naast de cliënt/ouders/mantelzorgers te staan. Een persoonlijke en praktische aanpak staat hierin centraal.
Je vindt ons in sociale wijkteams, loketten of de sociale basis binnen gemeentes. Onze professionals hebben afhankelijk van hun specialisme een ondersteunings-, hulpverlenings- of regisseursfunctie.
Als werkgever biedt MEE de mogelijkheid om vanuit eigen inzicht en vrijheid te werken. MEE staat voor deskundigheid, creativiteit, onafhankelijkheid en ondernemerschap. Wij investeren in kennis, hebben jaren lang ervaring en stellen de mens centraal. Daarin richten we ons niet alleen op de kwetsbare medemens maar ook op jou!

Enthousiast? Solliciteer nu en stuur jouw sollicitatie naar sollicitatie@meer-groep.nl o.v.v. vacaturenummer MEEr-03 !

Wil je meer informatie of heb je een vraag over deze vacature. Neem contact op met:
Sisca de Wit, Adviseur HRM: s.de.wit@meer-groep.nl of via 06 14579911 (aanw: di, wo, do, vr)

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), maakt onderdeel uit van de procedure.

Trefwoorden: maatschappelijk werk, welzijn, social work, cliënt, consulent, ondersteuning, gemeente, vacature, Utrecht, sociaal domein, onafhankelijk, hulpverlening