consulent en client in gesprek

Sociaal werker (Soest)

Standplaats: Regio Eemland:
Soest en Baarn eventueel in combinatie met gemeente elders
| 24-36 uur | Niveau: HBO

Op zoek naar een uitdaging als sociaal werker? Ben jij iemand die nieuwsgierig is naar de vraag achter de vraag en werk je graag samen in de wijk met samenwerkingspartners? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als sociaal werker faciliteer je mensen bij hun participatie in de samenleving; het opbouwen en inschakelen van hun sociale netwerk; biedt informatie, advies en kortdurende ondersteuning bij vragen op het gebied van opvoeding, onderwijs, (zelfstandig) wonen, werken, dag -en vrijetijdsbesteding, juridische zaken, aangepaste voorzieningen en levensvragen. Je gaat uit van de eigen kracht van de cliënt.

De sociaal werker is een breed inzetbare generalist. Werkt met individuele cliënten en geeft cursussen, trainingen en voorlichting aan groepen.
Werken in een dynamische en veranderde omgeving ziet de sociaal werker als een uitdaging en niet als een probleem.

Je bent een netwerker die in zijn lokale werkomgeving profijtelijke relaties opbouwt, onderhoudt en samenwerkingsafspraken maakt. Het is een professional die voortdurend werkt aan zijn eigen deskundigheidsbevordering en dat van zijn team.

Verder:

 • Kan je naast de individuele caseload, taken hebben in het vormgeven en uitvoeren van de groepsgewijze voorlichting en ondersteuning en werk je nauw samen met ervarings-deskundigen
 • Is een heldere vastlegging en terugkoppeling voor jou geen probleem. Je vindt het leuk om naast deze procesmatige kant het initiatief te nemen in samenwerking met collega’s en andere organisaties en kansen in deze contacten om te zetten in concrete acties.
 • Zorg je samen met je collega’s voor het behalen van de afgesproken resultaten en samen met netwerkpartners voor de doorontwikkeling van het voorveld in Soest.

Wat breng jij mee?

In deze functie kom je op voor de belangen van de cliënt waarbij je oog houdt voor de belangen van anderen. Je bent betrokken en hebt een grote mate van inlevingsvermogen.
Je schakelt op een natuurlijke manier tussen verschillende niveaus en beschikt over sterke en tactische communicatieve vaardigheden Je bent daadkrachtig, laat je niet snel uit het veld slaan en hebt een groot relativeringsvermogen.

Verder heb/ ben je:

 • Een afgeronde relevante HBO opleiding, zoals bij voorkeur Social Work, MWD of SPH of pedagogiek,
 • Ervaring en affiniteit in het werkveld rondom mensen met een beperking en chronische ziekte, zoals bijvoorbeeld NAH, LVB, autisme of GGZ.
 • Kennis van participatiewet, jeugdwet, Wmo en Wlz.
 • Werkervaring met verschillende culturen en achtergronden is een pré
 • Een resultaatgerichte houding en kan je planmatig werken;
 • Je werkt zelfstandig in (klein) teamverband
 • Stressbestendig, flexibel en ondernemend en kan je goed samenwerken in een multidisciplinair wijknetwerk,
 • Ondernemerschap, je signaleert kansen en onderneemt initiatieven om de zichtbaarheid van MEE te vergroten bij onze opdrachtgevers,
 • Inzet van (eigen) ervaringsdeskundigheid is een pré,
 • Registratie binnen het Registerplein.nl of de mogelijkheden om te voldoen aan de voorwaarden

Met jouw professionele, open en energieke uitstraling gecombineerd met daadkracht en uitstekende communicatieve vaardigheden weet jij deze functie met succes uit te voeren.

Wat biedt MEE?

Wij investeren in onze mensen. Training & ontwikkeling is een vast gegeven. Drie keer per jaar organiseren wij MEE-dagen waarbij inhoud, training, ontmoeten en kennis delen centraal staat. Binnen het team vindt er structureel teamoverleg en intervisie plaats waarbij je inhoudelijk wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Verder bieden wij:

 • Een uitdagende baan binnen een gemeente in beweging bij een betrokken en professionele werkgever.
 • Ruimte voor het nemen van initiatieven en tonen van ondernemerschap voor persoonlijke groei.
 • Een salaris tussen € 2.425,- en € 3.624,- bruto per maand o.b.v. 36 uur conform CAO VGN, FWG 50, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Een goede reiskostenregeling;
 • Een laptop en mobiele telefoon;
 • 144 wettelijke vakantie uren en 57 persoonlijk budget levensfase uren o.b.v. 36 uur;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.

Wie is MEE?

MEE maakt meedoen mogelijk. Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet. MEE ondersteunt mensen met een beperking, bijvoorbeeld een lichamelijke, psychische, chronische ziekte of een vorm van autisme. MEE heeft jarenlange ervaring in het versterken van de eigen kracht van mensen en hun netwerk.

Iedereen in Nederland heeft wettelijk recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. MEE vindt het daarin belangrijk om echt naast de cliënt/ouders/mantelzorgers te staan. Een persoonlijke en praktische aanpak staat hierin centraal.

Je vindt ons in sociale wijkteams, loketten of de sociale basis binnen gemeentes. Onze professionals hebben afhankelijk van hun specialisme een ondersteunings-, hulpverlenings- of regisseursfunctie.
Als werkgever biedt MEE de mogelijkheid om vanuit eigen inzicht en vrijheid te werken. MEE staat voor deskundigheid, creativiteit, onafhankelijkheid en ondernemerschap. Wij investeren in kennis, hebben jaren lang ervaring en stellen de mens centraal. Daarin richten we ons niet alleen op de kwetsbare medemens maar ook op jou!


Enthousiast? Solliciteer nu en stuur jouw sollicitatie naar sollicitatie@meer-groep.nl o.v.v. vacaturenummer 21-3UGV

Wil je meer informatie of heb je een vraag over deze vacature. Neem contact op met onze HR Adviseur de heer Marijn van der Mijden, Tel 06-23590134 of m.van.der.mijden@meer-groep.nl


Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), maakt onderdeel uit van de procedure.