Sociaal werker WLZ

Standplaats: Utrecht | Aantal uur: 28-36 | Niveau: HBO |

Op zoek naar een uitdaging binnen het sociale domein en op zoek naar een hecht en dynamisch team? Als je dan ook nog iemand bent die nieuwsgierig is naar de vraag achter de vraag, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen

Als sociaal werker bied je onafhankelijke cliëntondersteuning aan inwoners met een Wlz indicatie uit de provincie Utrecht en regio ’t Gooi. De ondersteuning is gericht op het versterken van de positie van inwoners in hun zoektocht naar passende zorg en ondersteuning. Je staat naast de cliënt en stelt zijn of haar belang voorop. Je geeft informatie en advies, bemiddelt en ondersteunt bij het aanvragen en regelen van zorg. Hierbij kan je denken aan het samen opstellen van een persoonlijk plan, meehelpen bij het invullen van formulieren voor een pgb-aanvraag of aanwezig zijn bij een gesprek van een cliënt met een zorgaanbieder als een cliënt knelpunten in de zorg ervaart.

Je gaat uit van de eigen kracht van een cliënt. Je maakt samen met de cliënt een plan van aanpak, zodat duidelijk is wat je van elkaar kunt verwachten. Je betrekt (zo nodig) het netwerk van de cliënt in de keuzes en besluitvorming. Eigen regie van de cliënt is hierbij leidend en wordt zo nodig gestimuleerd. Je ontvangt cliënten op kantoor, gaat op huisbezoek en hebt contact met zorgaanbieders en dienstverleners. De vragen die jij oppakt zijn divers en spelen zich af in alle leeftijdscategorieën, door alle milieus en culturen heen. Luisteren, samenvatten en doorvragen om vanuit daar tot actie te komen, zijn daarbij cruciaal. Je werkt onafhankelijk van zorgaanbieders en financiers.

Verder vragen wij:

 • Een relevante afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur MWD/SPH/Pedagogiek/Social Work;
 • Meerdere jaren ervaring als sociaal werker in het sociaal domein;
 • Actuele kennis van wet- en regelgeving in het sociaal domein;
 • Planmatig en resultaatgericht kunnen werken;
 • Goed kunnen rapporteren/registreren;
 • Affiniteit met de doelgroep, mensen met een beperking of chronische ziekte, zoals bijvoorbeeld NAH, LVB, autisme, dementie of GGZ;
 • MEE werkt met ervaringsdeskundigen. Bereidheid tot inzet van eigen ervaringsdeskundigheid is een pré;
 • Een registratie als professional via registerplein;
 • Het bezit van rijbewijs B en de beschikking over een eigen auto.

Wat biedt MEE

MEE investeert in zijn mensen. Training & ontwikkeling is een vast gegeven. Onder andere 3 keer per jaar organiseren wij MEE-dagen waarbij inhoud, training en kennis delen centraal staat. Daarnaast krijg je bij MEE ook echt de kans om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te ontplooien. Hierin krijg je ruimte en support om jezelf te ontwikkelen.

Verder bieden wij:

 • Vrijheid en zelfstandigheid;
 • Een salaris tussen € 2.425,- en € 3.624,- bruto per maand o.b.v. 36 uur conform CAO VGN, FWG 50, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Een goede reiskostenregeling;
 • Een laptop en mobiele telefoon;
 • 144 wettelijke vakantie uren en 57 persoonlijk budget levensfase uren o.b.v. 36 uur;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.

Wie is MEE

MEE maakt meedoen mogelijk. Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet. MEE ondersteunt mensen met een beperking, bijvoorbeeld een lichamelijke, psychische, chronische ziekte of een vorm van autisme. MEE heeft jarenlange ervaring in het versterken van de eigen kracht van mensen en hun netwerk.

Iedereen in Nederland heeft wettelijk recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. MEE vindt het daarin belangrijk om echt naast de cliënt/ouders/mantelzorgers te staan. Een persoonlijke en praktische aanpak staat hierin centraal. Je vindt ons in sociale wijkteams, loketten of de sociale basis binnen gemeentes. Onze professionals hebben afhankelijk van hun specialisme een ondersteunings-, hulpverlenings- of regisseursfunctie.

Als werkgever biedt MEE de mogelijkheid om vanuit eigen inzicht en vrijheid te werken. MEE staat voor deskundigheid, creativiteit, onafhankelijkheid en ondernemerschap. Wij investeren in kennis, hebben jaren lang ervaring en stellen de mens centraal. Daarin richten we ons niet alleen op de kwetsbare medemens maar ook op jou!

Enthousiast? Solliciteer nu en stuur jouw sollicitatie o.v.v. vacaturenummer 21-2UGV naar sollicitatie@meer-groep.nl 

Wil je meer informatie of heb je een vraag over deze vacature. Neem contact op met onze HR Adviseur Marijn van der Mijden, tel 06-23590134 of m.van.der.mijden@meer-groep.nl (aanwezig op din/woe/don).
Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), maakt onderdeel uit van de procedure.