ouder echtpaar vrouw in rolstoel

Sociale Netwerk Versterking

Sociale Netwerk Versterking is een van de unieke werkwijzen van MEE. Met deze werkwijze leren cliënten om met behulp van hun omgeving zelf een plan te maken en duurzame oplossingen te bedenken voor hun situatie. Het resultaat is dat zij minder afhankelijk worden van professionele hulp en weer grip krijgen op hun leven. De kanteling in de praktijk!

Trainingen en workshops Sociale Netwerk Versterking

Met Sociale Netwerk Versterking legt u de regie zoveel mogelijk bij uw cliënt neer. U sluit werkelijk aan bij de vraag en de persoon. In alle opzichten. Maar hoe krijgt u de cliënt in beweging? En hoe zorgt u ervoor dat niet u, maar de cliënt zelf de oplossingen bedenkt?

Dat vraagt om een andere houding en andere vaardigheden. Die ontwikkelt u tijdens de trainingen en workshops Sociale Netwerk Versterking. De trainingen zijn geaccrediteerd en worden afgestemd op uw organisatie.

Trainingen

Workshops

Laagdrempelige coaching

Wij merken dat professionals behoefte hebben aan laagdrempelige coaching en intervisie als het gaat om het toepassen van Sociale Netwerk Versterking in de praktijk. MEE biedt coaching en intervisie volgens de visie van het kantelingsprincipe. Hierdoor ervaart u zelf wat het effect is van de gekantelde manier van werken.

Schakel ons in:

  • om casuïstiek door te spreken (individueel of in teamverband)
  • om te observeren en te spiegelen aan de hand van vragen
  • om mee te lopen tijdens een (huis)bezoek
  • voor individuele coaching en tips

Lees hier hoe Joost op eigen benen leert staan met vier mensen als veilige bakens om hem heen.

“Fijn dat mijn team deze training gevolgd heeft. We kijken nu met een andere bril naar het ondersteunen van de inwoners.”
(Teamleider wijkteam)

“Ik realiseer mij nu pas dat de manier waarop ik vragen stel essentieel is voor het zelf bedenken van oplossingen.”
(Klantmanager sociale zaken)