twee vrouwen in gesprek

vacature adviseur HRM / casemanager

Standplaats: Utrecht | Aantal uur: 24 | Niveau: HBO

Dit vragen we

Ben jij een ervaren allround HR adviseur met specialisatie op het vlak van verzuimpreventie en casemanagement?  Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Onze organisatie krijgt per 1 september aanstaande een plattere structuur. Om medewerkers en teams goed te faciliteren wordt het team van HRM uitgebreid en ontstaan daarin nieuwe functies. Het HRM-team bestaat straks uit twee HRM-adviseurs/casemanagers, twee recruiters, een opleidingsadviseur, een teamcoach, de personeelsadministratie en een manager HRM. Er wordt nauw samengewerkt met de salarisadministratie. De afdeling adviseert, faciliteert, coacht en geeft uitvoering aan het afgesproken HR-beleid binnen de MEEr-groep. De MEEr-groep bestaat uit een bestuurstichting, MEE Amstel en Zaan, MEE Utrecht, Gooi & Vecht en Mantelzorg en Meer. De regiomanagers en uitvoerend medewerkers worden zodanig ondersteunt vanuit het HRM team dat zij hun aandacht kunnen richten op hun accounts en de inhoudelijke uitdagingen. De regiomanager blijft integraal verantwoordelijk.

Binnen het team van HRM wordt in verschillende samenstellingen samengewerkt aan een gemeenschappelijke opdracht. De HRM-adviseur/casemanager bedient daarnaast zelfstandig een eigen werkgebied met 3 regiomanagers en circa 100 medewerkers. Dit zijn veelal professionals met een sociaal agogische opleiding op HBO niveau. Je bent hun casemanager zoals bedoeld in de wet verbetering poortwachter. Je beantwoordt hun vragen en geeft advies over rechtspositionele kwesties, de toepassing van de CAO en overige arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en verzuimpreventie, ondersteunt bij het oplossen van conflicten en draagt zorg voor inzicht in formatiebeheer. Je bent tactisch sparringpartner van de regiomanagers op de verschillende HRM thema’s en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Je signaleert nieuwe ontwikkelingen, neemt initiatief en denkt actief mee over nieuw beleid. Je implementeert en borgt nieuw HR-beleid en treedt incidenteel op als projectleider. Je bent handig met Excel en het genereren van informatie uit het personeelsinformatiesysteem (Profit van AFAS) en de bijbehorende digitale workflows.

Voor het komende jaar staan er een aantal belangrijke HR-onderwerpen op de agenda: de doorontwikkeling van de organisatieverandering en de bijbehorende organisatiecultuur, werkprocessen en beleidskaders, verdere professionalisering van onze recruitment en arbeidsmarktcommunicatie en verzuimpreventie en -reductie.

 Jij bent

 • Een ervaren generalist, met minimaal 5 jaar relevante ervaring in de rol van HRM-adviseur met verzuim en preventie in je portefeuille.
 • in het bezit van een afgeronde hbo- opleiding richting HRM, aangevuld met een opleiding op het vlak van casemanagement.
 • ICT vaardig en hebt affiniteit, aantoonbare kennis van en ervaring met Excel en Profit/AFAS.
 • expert in het toepassen van Arbowetgeving, wet verbetering poortwachter en arbeidsrecht in complexe verzuim en/of ontslagzaken.
 • Analytisch en adviesvaardig, zowel mondeling als schriftelijk
 • bevlogen maar ook kritisch in je werk en een echte teamplayer. Je toont persoonlijk leiderschap. Ook herken je jezelf in de termen resultaatgericht, overtuigend, proactief, empathisch en betrokken. Tot slot heb je een open houding en ben je communicatief sterk.

Verder vragen wij

 • Affiniteit met de sector zorg en welzijn en de missie van onze organisatie.

 

Wat biedt MEE

MEE investeert in zijn mensen. Training & ontwikkeling is een vast gegeven. Onder andere 3 keer per jaar organiseren wij MEE-dagen waarbij inhoud, training en kennis delen centraal staat. Daarnaast krijg je bij MEE ook echt de kans om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te ontplooien. Hierin krijg je ruimte en support om jezelf te ontwikkelen.

Verder bieden wij:

 • Vrijheid en zelfstandigheid;
 • Een salaris tussen € 2.766,- en € 4.082,- bruto per maand o.b.v. 36 uur conform CAO VGN, FWG 55, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Een goede reiskostenregeling;
 • Een mobiele telefoon;
 • 144 wettelijke vakantie uren en 57 persoonlijk budget levensfase uren o.b.v. 36 uur;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.

Wie is MEE

MEE maakt meedoen mogelijk.  Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen mee doet. MEE ondersteunt mensen met een beperking, bijvoorbeeld een lichamelijke, psychische, chronische ziekte of een vorm van autisme. MEE heeft jarenlange ervaring in het versterken van de eigen kracht van mensen en hun netwerk.

Iedereen in Nederland heeft wettelijk recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. MEE vindt het daarin belangrijk om echt naast de cliënt/ouders/mantelzorgers te staan. Een persoonlijke en praktische aanpak staat hierin centraal.

Je vindt ons in sociale wijkteams, loketten of de sociale basis binnen gemeentes. Onze professionals hebben afhankelijk van hun specialisme een ondersteunings-, hulpverlenings- of regisseursfunctie.

Als werkgever biedt MEE de mogelijkheid om vanuit eigen inzicht en vrijheid te werken. MEE staat voor deskundigheid, creativiteit, onafhankelijkheid en ondernemerschap. Wij investeren in kennis, hebben jaren lang ervaring  en stellen de mens centraal. Daarin richten we ons niet alleen op de kwetsbare medemens maar ook op jou!

Enthousiast? Solliciteer nu!

Stuur jouw sollicitatie o.v.v. vacaturenummer: MEEr07 naar sollicitatie@meer-groep.nl

Wil je meer informatie of heb je een vraag over deze vacature. Neem contact op met onze manager HRM Sabine Berkelaar via 06-13221564  (aanwezig op maandag, dinsdag/donderdag en vrijdag tot 13.30 uur).

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), maakt onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie n.a.v. deze werving wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: HR , HRM , P&O , adviseur , casemanager , functioneel beheer , functioneel beheerder ,  HBO , welzijn , social work , hulpverlening , sociaal domein , vacature , Amsterdam , Utrecht