Clientondersteuner MEE

Vacature Corporate Recruiter

Standplaats: Utrecht en Amsterdam | Aantal uur: 24 | Niveau: HBO

Dit vragen we:

Ben jij een ervaren corporate recruiter die ervoor gaat zorgen dat wij de juiste mensen aantrekken? Vind jij het leuk om langer bij de kandidaat betrokken te blijven dan in de recruitmentfase en ook de onboarding en het inwerken van nieuwe medewerkers te begeleiden? Wil jij werken in een klein maar fijn en professioneel team? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Onze organisatie krijgt per 1 september aanstaande een plattere structuur. Om medewerkers en teams goed te faciliteren wordt het team van HRM uitgebreid en ontstaan daarin nieuwe functies. Het HRM-team bestaat straks uit twee HRM-adviseurs/casemanagers, twee corporate recruiters, een opleidingsadviseur, een teamcoach, de personeelsadministratie en een manager HRM. Er wordt nauw samengewerkt met de salarisadministratie. De afdeling adviseert, faciliteert, coacht en geeft uitvoering aan het afgesproken HR-beleid binnen de MEEr-groep. De MEEr-groep bestaat uit een bestuurstichting, MEE Amstel en Zaan, MEE Utrecht, Gooi & Vecht en Mantelzorg en Meer. De regiomanagers en uitvoerend medewerkers worden zodanig ondersteund vanuit het HRM team dat zij hun aandacht kunnen richten op hun accounts en de inhoudelijke uitdagingen. De regiomanager blijft integraal verantwoordelijk.

Binnen het team van HRM wordt in verschillende samenstellingen samengewerkt aan een gemeenschappelijke opdracht. Als corporate recruiter zorg je voor een moderne en effectieve arbeidsmarktcommunicatie en de uitvoering daarvan. In opdracht van een regiomanager maak je een wervingsplan per vacature/stageplaats en voer je deze uit. Je zorgt dat je een goed beeld hebt van het gezochte profiel en de selectiecriteria. Je maakt een wervingstekst en/of visuele boodschap op maat en in overeenstemming met onze communicatiestrategie. Je kiest de best passende wervingskanalen en geeft advies over nieuwe opties en alternatieven. Je legt contact met kandidaten en doet een voorselectie en leidt kandidaten toe naar vacatures. Je voert, in samenwerking met je collega recruiter en teamleden van de afdeling waar de vacature is, selectiegesprekken en draagt te benoemen kandidaten voor aan de regiomanager. Je voert aanstellingsgesprekken en past arbeidsvoorwaarden toe. Je zorgt voor een goede onboarding, van ontvangst op de eerste werkdag tot het maken van een inwerkprogramma op maat en de afstemming met teamleden en opleidingsadviseur over de uitvoering hiervan. Bij onze organisaties werken veelal HBO opgeleide professionals met een sociaal agogische achtergrond. Om succesvol te zijn in deze rol is het belangrijk dat je affiniteit hebt met onze missie en visie en deze doelgroep op de arbeidsmarkt.

Je werkt ongeveer twee dagen in de week op/vanuit de locatie van MEE Utrecht, Gooi & Vecht in Utrecht en een dag in de week op de locatie van MEE Amstel en Zaan in Amsterdam.

Voor het komende jaar staan er een aantal belangrijke HR-onderwerpen op de agenda: de doorontwikkeling van de organisatieverandering en de bijbehorende organisatiecultuur, werkprocessen en beleidskaders, verdere professionalisering van onze recruitment en arbeidsmarktcommunicatie en verzuimpreventie en -reductie.

Jij bent

  • Een ervaren recruiter, met minimaal enkele jaren relevante ervaring bij voorkeur in de zorg en welzijnssector.
  • In het bezit van een afgeronde hbo- opleiding, aangevuld met kennis van de uitvoering van arbeidsvoorwaarden, sociale wet- en regelgeving en CAO en de toepassing van instrumenten en systemen voor personeelsmanagement en in het bijzonder recruitment en arbeidsmarktcommunicatie.
  • Een geboren netwerker en bent in staat om binnen korte tijd jouw interne én externe netwerk op orde te hebben.
  • Tevens kan je perfect anticiperen op de behoeften van de business met de meest relevante, innovatieve en efficiënte zoekkanalen in de steeds veranderende markt.
  • Je bent creatief en kunt je goed uiten in woord en beeld.
  • Je bent bevlogen maar ook kritisch in je werk en een echte teamplayer. Je toont persoonlijk leiderschap. Ook herken je jezelf in de termen resultaatgericht, overtuigend, proactief, empathisch en betrokken. Tot slot heb je een open houding en ben je communicatief sterk.

Verder vragen wij:

· Affiniteit met de sector zorg en welzijn en de missie van onze organisatie.

Wat biedt MEE

MEE investeert in zijn mensen. Training & ontwikkeling is een vast gegeven. Drie keer per jaar organiseren wij MEE-dagen waarbij inhoud, training en kennis delen centraal staat. Daarnaast krijg je bij MEE ook echt de kans om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te ontplooien. Hierin krijg je ruimte en support om jezelf te ontwikkelen.

Verder bieden wij:

· Vrijheid en zelfstandigheid;

· Een salaris tussen € 2.425,- en € 3.624,- bruto per maand o.b.v. 36 uur conform CAO Gehandicaptenzorg, FWG 50, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%;

· Een goede reiskostenregeling;

· Een mobiele telefoon;

· 144 wettelijke vakantie uren en 57 persoonlijk budget levensfase uren o.b.v. 36 uur;

· Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.

Wie is MEE

MEE maakt meedoen mogelijk. Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet. MEE ondersteunt mensen met een beperking, bijvoorbeeld een lichamelijke, psychische, chronische ziekte of een vorm van autisme. MEE heeft jarenlange ervaring in het versterken van de eigen kracht van mensen en hun netwerk.

Iedereen in Nederland heeft wettelijk recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. MEE vindt het daarin belangrijk om echt naast de cliënt/ouders/mantelzorgers te staan. Een persoonlijke en praktische aanpak staat hierin centraal.

Je vindt ons in sociale wijkteams, loketten of de sociale basis binnen gemeentes. Onze professionals hebben afhankelijk van hun specialisme een ondersteunings-, hulpverlenings- of regisseursfunctie.

Als werkgever biedt MEE de mogelijkheid om vanuit eigen inzicht en vrijheid te werken. MEE staat voor deskundigheid, creativiteit, onafhankelijkheid en ondernemerschap. Wij investeren in kennis, hebben jarenlang ervaring en stellen de mens centraal. Daarin richten we ons niet alleen op de kwetsbare medemens maar ook op jou!

Enthousiast? Solliciteer dan nu!

Stuur jouw sollicitatie o.v.v. vacaturenummer: MEEr08

Wil je meer informatie of heb je een vraag over deze vacature. Neem contact op met onze manager HRM Sabine Berkelaar via 06-13221564 (aanwezig op maandag, dinsdag/donderdag en vrijdag tot 13.30 uur).

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), maakt onderdeel uit van de procedure.

 

Trefwoorden: recruiter , HR , HRM , P&O , adviseur , HBO , welzijn , social work , hulpverlening , sociaal domein , vacature , Amsterdam , Utrecht

Acquisitie n.a.v. deze werving wordt niet op prijs gesteld.