man lach

Vacature ervaringsdeskundige MEE Infocentrum GGZ

Het MEE Infocentrum GGZ is een informatiecentrum over de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Het informatiecentrum geeft voorlichting, informatie en ondersteuning aan cliënten uit de geestelijke gezondheidszorg en hun netwerk. Ook particulieren, bedrijven en instellingen, die vragen hebben over de geestelijke gezondheidszorg, kunnen bij ons terecht.

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar ervaringsdeskundigen m/v (minimaal 2x4 uur per week)

Het team van vrijwilligers bestaat uit circa tien medewerkers, die vaak in tweetallen samenwerken. Je werkt ook nauw samen met de cliëntondersteuners van MEE Utrecht, Gooi & Vecht. Om het team uit te breiden zijn wij op zoek naar gemotiveerde mensen met ervaringskennis die zich willen ontwikkelen tot ervaringsdeskundige.

De werkzaamheden

Tenminste twee dagdelen per week werk je als medewerker van het MEE Infocentrum GGZ. Je helpt mensen verder op weg. Je beantwoordt vragen die per mail of telefonisch worden gesteld. Of je staat mensen persoonlijk te woord die langskomen in ons infocentrum, samen met een consulent van MEE. Desgewenst maken we afspraken bij de mensen thuis om hen te ondersteunen. Bij voorkeur draai je mee met wekelijks spreekuren die samen met consulenten van MEE in de regio worden gehouden. Ook administratieve werkzaamheden behoren tot je werkpakket. Klik hier voor meer informatie over Ervaringsdeskundigen bij MEE.

Onze werkwijze

De werkzaamheden worden binnen het team verdeeld op basis van jouw interesses, ambities en deskundigheid. Ervaren collega’s helpen je op weg in je rol als medewerker MEE Infocentrum GGZ. Er zal voldoende informatie gegeven worden over de meest gestelde vragen. Verder is er ondersteuning van een professionele coördinator.
Het MEE Infocentrum GGZ is elke werkdag geopend van 9.00-17.00 uur. De werktijden in het infocentrum zijn van 9.00-13.00 uur, van 11.00-15.00 uur of van 13.00-17.00 uur.

Welke ervaring neem je mee

Je beschikt bij voorkeur over ervaring met de geestelijke gezondheidszorg. Zo ben je bekend met verschillende vormen van zorgaanbod en regelingen of je vindt het boeiend om je daarin te verdiepen. Je kunt goed naar anderen luisteren en vindt het prettig om anderen te helpen. Het is voor jou vanzelfsprekend dat je werkt met internet, Outlook en Word. Er wordt een actieve inzet verwacht bij de voorlichtingsactiviteiten. Je hulp bij verdere ontwikkeling van het MEE Infocentrum GGZ wordt op prijs gesteld. Je bent bij voorkeur woonachtig in de gemeenten Hilversum of Gooise Meren.

Informatie en reageren

Er worden mogelijkheden geboden voor het volgen van congressen, studiedagen en cursussen. Je komt in aanmerking voor een (onkosten-)vergoeding.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Martha Boer, coördinator van het MEE Infocentrum GGZ, T 0614 57 99 02 of m.boer@mee-ugv.nl.