Vacature medewerker HRM

De MEE organisaties richten zich als cliëntondersteuners op het bevorderen van zelfredzaamheid en participatie van kwetsbare burgers, waaronder mensen met een beperking. De MEE organisaties zijn opgebouwd uit 5 regio’s, die ieder worden aangestuurd door een regiomanager. Het bestuur van de MEE organisaties wordt gevormd door de Stichting MEEr-groep, waarin naast de bestuurder de ondersteunende afdelingen/functies zijn ondergebracht, zoals HRM, kwaliteit, financiën, ICT, communicatie en het (directie-) secretariaat. Het managementteam van de MEEr-groep wordt gevormd door de bestuurder, de regiomanagers, de manager bedrijfsvoering (tevens controller) en de manager HRM. Het team van HRM bestaat per 1 september jl. uit een medewerker HRM, twee HRM adviseurs, een opleidingsadviseur en een manager HRM.

Voor de afdeling HRM, zoeken wij per direct een:

medewerker HRM m/v

vacaturenr: 2019-02-08-29Uie

voor 16 uur per week,
te verdelen over 3 à 4 dagen per week
(waaronder de woensdag) voorlopig voor de periode van 1 jaar
standplaats locatie Utrecht

Functie-inhoud

Operationele taken in het werving en selectieproces, zoals het in concept opstellen van wervingsteksten aan de hand van standaarden en aanwijzingen, het plaatsen van vacatures via diverse wervingskanalen, het te woord staan van sollicitanten, het verzorgen van correspondentie en mailverkeer, het maken van afspraken.Het, binnen gestelde kaders en op basis van aangeleverde gegevens, opstellen van arbeids-, studie- en vrijwilligersovereenkomsten, stagecontracten, werkgeversverklaringen e.d. en het verwerken van mutaties.Het verwerken van (mutaties in) personeelsgegevens in het personeels-/informatiesysteem en beheren van de (digitale) personeelsdossiers.Het verzorgen van de cursusadministratie in samenwerking met de adviseur opleidingen.Het beantwoorden van eenvoudige vragen van medewerkers over de CAO en beleid/interne regelingen.Taken op het vlak van functioneel beheer, zoals het beantwoorden van vragen van gebruikers van mijnHRM en het oplossen van operationele problemen.Opstellen managementrapportages.Het signaleren en verwerken van ziekte- en herstelmeldingen die doorgezet moeten worden naar de UWV.

Functie-eisen

relevante, afgeronde vakgerichte opleiding op MBO niveau 4 op het vlak van personeelsmanagement/ salarisadministratie aangevuld met meerdere jaren werkervaring in een vergelijkbare functie waarin aanvullende kennis is opgedaan op een of meer HRM deelgebieden, zoals werving en selectie;kennis van en ervaring met de toepassing van wet- en regelgeving (arbeidsrecht, wet verbetering poortwachter, AVG) CAO en beleid/regelingen;kennis van AFAS is een pre;organisatie talent;stressbestendig, vanwege de piekbelasting door deadlines en veel verschillende mensen die soms tegelijkertijd een beroep op je doen;dienstverlenende, klantgerichte instelling;sociaal vaardig;goede beheersing van de Nederlandse taal;goed kunnen samenwerken;planmatig en resultaatgericht kun­nen werken.

Salaris en arbeidsvoorwaarden

De CAO Gehandicaptenzorg is van toepassing. Het salaris voor deze functie is ingedeeld

in FWG functiegroep 45.

Informatie/sollicitatie

Voor nadere informatie over deze vacature

kunt u contact opnemen met Sabine Berkelaar, manager HRM: 06 13 22 15 64.

Sollicitaties kunnen tot 18 februari a.s. worden gemaild naar sollicitatie@meer-groep.nl De 1e ronde gesprekken is gepland op dinsdag 26 februari in de ochtend, de tweede ronde op 28 februari.