broertje en zusje

Vacature Sociaal werker Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

Standplaats: Zeist | Aantal uur: 24-28 | Niveau: HBO

Op zoek naar een uitdaging als sociaal werker? Ben jij iemand die nieuwsgierig is naar de vraag achter de vraag en wil je werken met de doelgroep jeugd? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Binnen de gemeente Zeist werken mensen die betrokken en vooral zichzelf zijn. De gemeente werkt op basis van de kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. Er werken in totaal zo’n 400 mensen voor en met ongeveer 64.000 inwoners. Medewerkers worden gestimuleerd om te denken in mogelijkheden en te doen wat nodig is. De werksfeer wordt door de medewerkers zelf getypeerd als open en prettig. 

Wat ga je doen

Je gaat werken in een team binnen het CJG binnen de gemeente Zeist. Samen met je collega’s bedien je een bepaald gebied (wijk) en werk je nauw samen met het Sociaal team en andere kern- en ketenpartners.

Als Sociaal werker CJG ga je aan de slag met diverse hulpvragen, die via cliënt, netwerk en/of samenwerkingspartners binnenkomen, altijd gerelateerd aan jeugd/ gezin. Hierop volgt een huisbezoek waarbij de hulpvraag van de cliënt centraal staat. De problematiek is elke keer verschillend, wat jouw werk divers en maatwerk maakt. Gezamenlijk stel je een plan van aanpak op. Onderdeel hiervan kan een vraag voor een voorziening zijn. Jij beoordeelt deze aanvraag en in veel gevallen maak jij ook de beschikking. Vervolgens voer je casusregie.

In deze functie heb je veel vrijheid en ben je de baas over je eigen agenda. Dat betekent ook dat je erg zelfstandig werkzaam bent en dat je goed kunt schakelen binnen de versnippering van het werk. Elke dag is anders wat het een uitdaging maakt om alles goed op elkaar af te stemmen.

Wij zijn op zoek naar mensen die nieuwsgierig zijn naar de persoon achter de problematiek. Voor jou is het vanzelfsprekend om buiten de gebaande paden te denken.

Wat breng jij MEE

Als Sociaal werker CJG beschik jij over sterke en tactische communicatieve vaardigheden, je bent betrokken en beschikt over een grote mate van inlevingsvermogen. Je bent daadkrachtig, laat je niet snel uit het veld slaan en hebt een groot relativeringsvermogen.

Verder vragen wij:

 • Een relevante afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur MWD/SPH/Social Work;
 • Kennis en werkervaring met de doelgroep jonger kind: 0-7 jaar
 • Affiniteit met de doelgroep mensen met een beperking
 • Inzet van (eigen) ervaringsdeskundigheid is een pré
 • Registratie binnen het SKJ

Wat biedt MEE

Wij investeren in onze mensen. Training & ontwikkeling is een vast gegeven. Drie keer per jaar organiseren wij MEE-dagen waarbij inhoud, training, ontmoeten en kennis delen centraal staat. Binnen de teams in de gemeente vindt er structureel teamoverleg en intervisie plaats waarbij je inhoudelijk wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen.

Verder bieden wij:

 • Een prettige werkplek bij een betrokkenen en professionele werkgever;
 • Een salaris tussen €2.345,- en €3.505,- bruto per maand o.b.v. 36 uur conform CAO VGN, FWG 50, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Een goede reiskostenregeling;
 • Een laptop en mobiele telefoon;
 • 144 wettelijke vakantie uren en 57 persoonlijk budget levensfase uren o.b.v. 36 uur;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.

Wie is MEE

Bij MEE werken professionals voor kwetsbare mensen, vaak mensen met een beperking. Wij vinden het belangrijk om naast hen te staan en vandaaruit de zelfredzaamheid te vergroten met als doel dat iedereen kan meedoen en participeren in onze samenleving.

Je vindt ons onder andere in sociale wijkteam, cjg’s, loketten of de sociale basis binnen gemeentes. Onze cliëntondersteuners hebben afhankelijk van hun specialisme een ondersteunings-, hulpverlenings- of regisseursfunctie.

Als werkgever biedt MEE de mogelijkheid om vanuit eigen inzicht en vrijheid te werken. MEE staat voor deskundigheid, creativiteit, onafhankelijkheid en ondernemerschap. Wij investeren in kennis, hebben jaren lang ervaring  en stellen de mens centraal. Daarin richten we ons niet alleen op de kwetsbare medemens maar ook op jou!

Enthousiast? Solliciteer nu en stuur jouw sollicitatie naar sollicitatie@meer-groep.nl onder vermelding van vacaturenummer 51-19UGV.

Wil je meer informatie of heb je een vraag over deze vacature. Neem contact op onze met HR Adviseur Marijn van der Mijden op 06-23590134 of m.van.der.mijden@meer-groep.nl (aanwezig op din/woe/don).

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), maakt onderdeel uit van de procedure.

Trefwoorden: maatschappelijk werk, welzijn, social work, cliënt, consulent, ondersteuning, gemeente, vacature, Zeist, sociaal domein, hulpverlening, jeugd,