Bespreken zorgplan

Vacature Sociaal werker Wmo en Wlz in Utrecht

Standplaats: Utrecht | Aantal uur: 24- 28 | Niveau: HBO 

Op zoek naar een uitdaging binnen het sociale domein? Ben je altijd nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag? En werk je graag in een dynamisch en hecht team? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen

Als Sociaal werker voer je de onafhankelijke cliëntondersteuning uit voor de provincie Utrecht en regio ’t Gooi. De ondersteuning is gericht op het versterken van de positie van inwoners in de zoektocht naar passende zorg en ondersteuning binnen de Wet Langdurige Zorg. Je biedt binnen de WLZ informatie, advies en kortdurende ondersteuning. Je gaat uit van de eigen kracht van de cliënt, waarbij zo nodig het sociale netwerk wordt versterkt.

Daarnaast bied je onafhankelijke cliëntondersteuning voor een groot aantal gemeenten in het werkgebied. Vaak betreft dit vragen waarbij je naast inwoners staat in de toeleiding naar een lokaal team en / of bij stagnatie van zorg. De breedte van de vragen kunnen voortkomen uit de Wet maatschappelijke ondersteuning / jeugdwet en/of werk en inkomen.

De combinatie van WLZ en onafhankelijke cliëntondersteuning voor gemeenten maakt dat je te maken krijgt met een diversiteit aan vragen. We zoeken dan ook naar een breed inzetbare generalist. Je vindt het leuk om samen met inwoners op te trekken, vindt het fijn om een eigen caseload te hebben en bent een toevoeging binnen het team.

Wat breng jij MEE

Als Sociaal werker beschik jij over sterke en tactische communicatieve vaardigheden, je bent betrokken en beschikt over een grote mate van inlevingsvermogen. Daarnaast krijg je veel vrijheid en ben je de baas over je eigen agenda. Dat betekent ook dat je zelfstandig kan werken en goed kunt schakelen binnen de verschillende aspecten van het werk.

Verder vragen wij:

 • Een relevante afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur MWD/SPH/Pedagogiek/Social Work;
 • Meerdere jaren ervaring als sociaal werker;
 • Actuele kennis van wet- en regelgeving in het sociaal domein;
 • Planmatig en resultaatgericht kunnen werken;
 • Goed kunnen rapporteren/registreren;
 • Affiniteit met de doelgroep, mensen met een beperking of chronische ziekte, zoals bijvoorbeeld NAH, LVB, autisme, dementie of GGZ;
 • MEE werkt met ervaringsdeskundigen. Bereidheid tot inzet van eigen ervaringsdeskundigheid is een pré;
 • Een registratie als professional via registerplein.

Wat biedt MEE

MEE investeert in zijn mensen. Training & ontwikkeling is een vast gegeven. Onder andere 3 keer per jaar organiseren wij MEE-dagen waarbij inhoud, training en kennis delen centraal staat. Daarnaast krijg je bij MEE ook echt de kans om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te ontplooien. Hierin krijg je ruimte en support om jezelf te ontwikkelen.

Verder bieden wij:

 • Vrijheid en zelfstandigheid;
 • Een salaris tussen € 2.425,- en € 3.624,- bruto per maand o.b.v. 36 uur conform CAO VGN, FWG 50, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Een goede reiskostenregeling;
 • Een laptop en mobiele telefoon;
 • 144 wettelijke vakantie uren en 57 persoonlijk budget levensfase uren o.b.v. 36 uur;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.

Wie is MEE

MEE maakt meedoen mogelijk. Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet. MEE ondersteunt mensen met een beperking, bijvoorbeeld een lichamelijke, psychische, chronische ziekte of een vorm van autisme. MEE heeft jarenlange ervaring in het versterken van de eigen kracht van mensen en hun netwerk.

Iedereen in Nederland heeft wettelijk recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. MEE vindt het daarin belangrijk om echt naast de cliënt/ouders/mantelzorgers te staan. Een persoonlijke en praktische aanpak staat hierin centraal.

Je vindt ons in sociale wijkteams, loketten of de sociale basis binnen gemeentes. Onze professionals hebben afhankelijk van hun specialisme een ondersteunings-, hulpverlenings- of regisseursfunctie.

Als werkgever biedt MEE de mogelijkheid om vanuit eigen inzicht en vrijheid te werken. MEE staat voor deskundigheid, creativiteit, onafhankelijkheid en ondernemerschap. Wij investeren in kennis, hebben jaren lang ervaring en stellen de mens centraal. Daarin richten we ons niet alleen op de kwetsbare medemens maar ook op jou!

Enthousiast? Solliciteer dan nu!

Stuur jouw sollicitatie o.v.v. vacaturenummer 20-11UGV naar sollicitatie@meer-groep.nl.

Wil je meer informatie of heb je een vraag over deze vacature. Neem dan vanaf 21 juli 2020 contact op met onze HR Adviseur Marijn van der Mijden of m.van.der.mijden@meer-groep.nl (aanwezig op din/woe/don).