Vacature Teamcoach

Standplaats:  Amsterdam en Utrecht | Aantal uur: 32 | Niveau: HBO+

Dit vragen we:

Ben jij een ondernemende en ervaren teamcoach die onze teams laat floreren? Die snapt dat je geen leiding hoeft te geven aan professionals? Die als coach bijdraagt aan het creëren van de juiste randvoorwaarden voor medewerkers en teams om goed te functioneren en verantwoordelijkheid te nemen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Onze organisatie krijgt per 1 september aanstaande een plattere structuur. Het middenkader verdwijnt. De regio’s zijn opnieuw ingedeeld en het aantal regiomanagers wordt uitgebreid. Om medewerkers en teams goed te faciliteren en de regiomanagers te ondersteunen, komen er een aantal nieuwe functies, waaronder die van teamcoach. Als lerende organisatie zullen wij de komende periode samen met onze medewerkers verder vorm en inhoud geven aan dit organisatie-ontwikkelingsproces. 

De teamcoach zal worden ingezet op wisselende opdrachten die betrekking kunnen hebben op alle teams en netwerken van medewerkers binnen de MEEr-groep. Dat betreft teams en medewerkers die werkzaam zijn in de provincie Utrecht en ’t Gooi als ook in Amsterdam, Zaanstreek Waterland en Amstelland en de Meerlanden. 

Als teamcoach formuleer je samen met de regiomanager en het team wat er nodig is om de persoonlijke en professionele doelen van het team te halen. Je doet een intake, maakt een probleemanalyse en een plan van aanpak samen met het team. Je coacht het team in het behalen van de beoogde resultaten en rapporteert hierover aan de regiomanager. Het accent bij alle werkzaamheden ligt op het “leren leren”. Het gaat om kortdurende ondersteuning, waarna het team weer zelfstandig verder moet kunnen en er geen afhankelijkheidsrelatie ontstaat tussen het team en de teamcoach. Je ontwikkelt en implementeert instrumenten die teams kunnen gebruiken om hun functioneren te optimaliseren. Je verzorgt incidenteel trainingen. De teamcoach is zelf lid van het HRM team en werkt inhoudelijk samen met de HR adviseurs, de opleidingsadviseur en manager HRM.

Jij bent

-        Een teamcoach met aantoonbare ondernemingszin en ruime ervaring in een vergelijkbare rol, bij voorkeur in het sociaal domein of de zorg .

-        Analytisch en adviesvaardig, zowel mondeling als schriftelijk.

-        Bevlogen maar ook kritisch in je werk en een echte teamplayer. Je toont persoonlijk leiderschap. Ook herken je jezelf in de termen resultaatgericht, overtuigend, proactief, empathisch en betrokken. Tot slot heb je een open houding en ben je communicatief sterk.

Verder vragen wij:

-        Een klantvriendelijke instelling.

-        Affiniteit met de sector zorg en welzijn en de missie van onze organisatie.

-        Je beschikt over een afgeronde relevante HBO opleiding, bij voorkeur aangevuld met een voortgezette opleiding op het vlak van verandermanagement en/of (team-) coaching.

Wat biedt de MEEr-groep

De MEEr-groep investeert in zijn mensen. Training & ontwikkeling is een vast gegeven. Daarnaast krijg je bij de MEEr-groep ook echt de kans om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te ontplooien. Hierin krijg je ruimte en support om jezelf te ontwikkelen.

Verder bieden wij:

  • Vrijheid en zelfstandigheid;
  • Een salaris tussen € 2.853,- en € 4.211,-  bruto per maand o.b.v. 36 uur conform CAO Gehandicaptenzorg, FWG 55, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • Een goede reiskostenregeling;
  • Een mobiele telefoon;
  • 144 wettelijke vakantie uren en 57 persoonlijk budget levensfase uren o.b.v. 36 uur;
  • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken
  • Een prettige werksfeer en professionele collega’s

Wie is MEE

MEE maakt meedoen mogelijk.  Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen mee doet. MEE ondersteunt mensen, al dan niet met een beperking , zoals bijvoorbeeld een lichamelijke, psychische, chronische ziekte of een vorm van autisme. MEE heeft jarenlange ervaring in het versterken van de eigen kracht van mensen en hun netwerk.

Iedereen in Nederland heeft wettelijk recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. MEE vindt het daarin belangrijk om echt naast de cliënt/ouders/mantelzorgers te staan. Een persoonlijke en praktische aanpak staat hierin centraal.

Je vindt ons in sociale wijkteams, loketten of de sociale basis binnen gemeentes. Onze professionals hebben afhankelijk van hun specialisme een ondersteunings-, hulpverlenings- of regisseursfunctie.

Als werkgever biedt MEE de mogelijkheid om vanuit eigen inzicht en vrijheid te werken. MEE staat voor deskundigheid, creativiteit, onafhankelijkheid en ondernemerschap. Wij investeren in kennis, hebben jaren lang ervaring  en stellen de mens centraal. Daarin richten we ons niet alleen op de kwetsbare medemens maar ook op jou!

Wie is de MEEr-groep

MEE Amstel en Zaan, MEE Utrecht, Gooi & Vecht en Mantelzorg en Meer werken achter de schermen samen. Het bestuur, management en ondersteunende afdelingen zijn ondergebracht in een bestuur -stichting. Dat is de MEEr-groep.

Enthousiast? Solliciteer dan nu!

Stuur jouw sollicitatie o.v.v. vacaturenummer: MEEr 13 naar sollicitatie@meer-groep.nl

Wil je meer informatie of heb je een vraag over deze vacature. Neem contact op met onze manager HRM Sabine Berkelaar via 06-13221564  (aanwezig op maandag, dinsdag/donderdag en vrijdag tot 13.30 uur).

Een assessment en Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), maken onderdeel uit van de procedure.

Trefwoorden: coach , teamcoach , zelf organiserend, team,  HBO+ , WO , welzijn , social work , hulpverlening , sociaal domein , vacature , Amsterdam , Utrecht  

Acquisitie n.a.v. deze werving wordt niet op prijs gesteld.