MEE locatie in de buurt

Jong en MEEr

Speciale aandacht voor Young Professionals#

Als werkgever koesteren wij onze Young Professionals en willen ook voor hen een aantrekkelijk werkgever zijn. Daarom zijn we binnen MEE een netwerk gestart voor en door Young Professionals, Jong en MEEr, om elkaar te inspireren en samen aan persoonlijke ontwikkeling te werken.

Bij MEE snappen wij dat je als Young Professional de ruimte nodig hebt om te ontdekken wie je bent en waar je goed in bent. Je wilt jezelf ontwikkelen, ergens bij horen waar jouw bijdrage er echt toe doet. Gezellig optrekken met andere jonge mensen. Daarom hebben we voor jou ‘Jong en MEEr’. Een netwerk met jonge collega’s, die meerdere keren per jaar samen activiteiten ondernemen.  Dat kan een vakinhoudelijke thema bijeenkomst zijn, een mindfulness workshop, een bootcamp in het park of een vrijmibo. Alles is mogelijk! Werkgeluk en medezeggenschap staan hierin centraal.

Veel Young professionals hebben behoefte om zichzelf beter te leren kennen en zich verder te ontwikkelen. Waar ben ik goed in? Welke kwaliteiten kan ik inzetten en verder ontwikkelen? Hoe haal ik qua werk en loopbaan het beste uit mij zelf? Met Jong en MEEr kunnen we daar op allerlei manieren op in spelen.

Je kunt je ook ontwikkelen door een rol op je te nemen in het netwerk zelf, door activiteiten te organiseren of een workshop te verzorgen.

 

Meet en Greet

Vrijdag 22 april 2022 vond de kick-off meeting van Jong en MEEr: 7 collega’s kwamen in Amsterdam bijeen onder begeleiding van Sabine Berkelaar van HRM.

Middels reflectiekaarten is er informeel kennis met elkaar gemaakt. De groep was enthousiast over deze ander manier van kennismaken, dus ook in volgende bijeenkomsten wordt een leuke ongedwongen manier van kennismaken gebruikt. Doel is de drempel te verlagen om elkaar ook buiten deze bijeenkomsten te ontmoeten.

De deelnemers van deze bijeenkomst geven aan  dat de hoogte van het salaris en overige secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een fietsplan of een sport- abonnement ) belangrijk zijn voor Young Professionals en hun keuze voor een baan bij een werkgever beïnvloeden.

Tot slot is er een WhatsApp groep aangemaakt om makkelijk in contact met elkaar te blijven.

 

Spiegelen met paarden

Donderdag 25 augustus 2022 kwam Jong en MEEr voor de 2e keer bijeen: ditmaal stond paardencoaching op het programma. Hoe kan een paard jouw eigen gedrag weerspiegelen? Het paard Wanted heeft iedereen mooie inzichten gegeven! Het was een gezellige middag vol inspiratie 😃

Hieronder kun je lezen hoe de collega’s het hebben ervaren:

“Erg interessant hoe een paard je kan spiegelen in je non-verbale houding! Niet verwacht dat je hier zoveel informatie over jezelf uit kunt halen. In ieder geval weer een stukje wijzer geworden en gemotiveerd om hier vaker wat mee te gaan doen. Het was een leuke en leerzame middag met de collega’s van MEE!”

“‘Face your fears’, zeggen ze. Ik vond het heel bijzonder (en spannend) om de paardencoaching te volgen. En blij dat dit aanbod vanuit MEE Jong en MEEr is georganiseerd!”

“Paardencoaching was voor mij een leuke, leerzame ervaring. Heel bijzonder om te mogen ervaren hoe een paard je gedrag en gevoel kan spiegelen en je hierbij inzichten kan bieden.”

“Ik vond het een hele leuke manier om jezelf beter te leren begrijpen, doordat het paard eigenlijk een weerspiegeling van jou zelf is. Ik zal de bevinden van deze bijeenkomst zeker mee nemen in mijn stageverslag.”

Ook als Young Professional werken bij MEE? Klik op de button hieronder.

Scroll to top