Crisiskaart

Crisiskaart

Met een Crisiskaart bedenk je, in goede tijden, wat jouw wensen zijn en hoe jouw crisisopvang er uit moet zien tijdens een (psychische)crisis. Het geeft je regie. Je draagt de Crisiskaart altijd met je mee, bijvoorbeeld in je portemonnee. Een Crisiskaart geeft houvast voor jezelf en voor de mensen die je helpen als jij het moeilijk hebt.

Hoe maak je een Crisiskaart?

Als eerste maak je, met hulp van een crisiskaartconsulent, je eigen crisisplan. In dit plan beschrijf je onder andere je medicijngebruik, afspraken met de huisarts of je behandelaar, hoe anderen jou het beste kunnen benaderen en ook telefoonnummers van mensen die gebeld kunnen worden bij een crisis. Of misschien wil je graag in je plan vermelden wie er voor jouw huisdier moet zorgen.

De Crisiskaart

Een samenvatting van het crisisplan wordt de Crisiskaart (een klein uitvouwbaar kaartje, op bankpas- formaat). Hulpverleners en omstanders kunnen door de Crisiskaart precies zien wat jij wel en niet wil als er zich een crisis voordoet.

Op de Crisiskaart staat onder andere:

  • hoe een psychische crisis er bij jou uitziet;
  • hoe je het beste opgevangen kan worden;
  • welke heldere en duidelijk afspraken er gemaakt zijn met iedereen over hoe te handelen tijdens een acute situatie;
  • wie contactpersonen zijn.

Aan de Crisiskaart zijn geen kosten verbonden.

Meer weten over de Crisiskaart? Neem contact op met MEE

MEE is op dit moment actief met het vormgeven van Crisiskaarten in de volgende gemeenten:

Woon je in een andere gemeente? Neem dan contact op met MEE via T 030 264 22 00 of crisiskaart@mee-ugv.nl. Dan bekijken we samen de mogelijkheden in jouw gemeente. Meer informatie over de Crisiskaart vind je ook op www.crisiskaart.nl

De crisiskaart voor inwoners in uw gemeente?

MEE kan meedenken over de implementatie van de Crisiskaart in uw gemeenten en de inwoner ondersteuning bieden bij het maken van een Crisiskaart. Wilt u graag meer informatie over de Crisiskaart voor uw gemeente? Neem vrijblijvend contact op het MEE via crisiskaart@mee-ugv.nl of T 030 264 22 00.