MEE locatie in de buurt
Wat doet MEE?

Bij MEE zetten we ons in om mensen verder op weg te helpen, zodat iedereen mee kan doen.

Wij geven informatie, advies en kortdurende ondersteuning bij alle vragen en zorgen in het dagelijks leven. Onafhankelijk, gratis en op maat.

Naast cliëntondersteuning bieden we ook (online) cursussen en ontmoetingsgroepen voor mensen met een beperking, ouders en (jonge)mantelzorgers.

MEE heeft uitgebreide kennis over het herkennen van en omgaan met mensen met een beperking. Kennis die we graag delen met andere professionals en vrijwilligers via bijvoorbeeld advies, workshops, trainingen en intervisie.

Voor wie is de ondersteuning van MEE?

Iedereen mag gebruik maken van onze cliëntondersteuning. We zijn er voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Voor mensen met bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, chronische ziekte, psychische problemen, autisme of NAH. Ook naasten en mantelzorgers kunnen bij MEE terecht met alle vragen en zorgen.

Waarvoor kan ik bij MEE terecht?

Wij denken met je mee:

  • bij al je vragen en zorgen over opvoeding, onderwijs, wonen, werk, vrije tijd, geldzaken en zorg;
  • als je een belangrijk (keukentafel)gesprek hebt met bijvoorbeeld de gemeente, je huisarts of het UWV;
  • bij het aanvragen van een indicatie of aanpassing in huis;
  • bij het regelen van passende zorg;
  • als je niet tevreden bent over de zorg die je krijgt.
Wat is onafhankelijke cliëntondersteuning?

Onafhankelijk betekent dat de cliëntondersteuner van MEE naast je staat en alleen meedenkt in jouw belang. We werken los van zorgaanbieders en instellingen.

Samen met jou, en eventueel je naaste omgeving, bekijken we wat er nodig is om verder te komen. Maar je neemt hierin altijd zelf de beslissing; zodat jij de keuzes kunt maken die het best bij jou passen.

Hoe ziet de ondersteuning van MEE er uit?

Samen kijken we naar je vraag en wat jij nodig hebt om weer goed verder te kunnen.

De ene keer zijn een paar tips en adviezen genoeg. De andere keer is er net iets meer nodig en hebben we één of meerdere gesprekken thuis. We kennen de mogelijkheden in jouw gemeente.

We bespreken wat je zelf kunt doen, waar familie en vrienden bij kunnen helpen en hoe wij je kunnen ondersteunen. Als dat niet voldoende is regelen we in overleg professionele hulp.

Een ontmoeting met één van onze ervaringsdeskundigen of een cursus kan ook helpen.

Hoe kan ik MEE bereiken?

Je vindt ons in elke gemeente. Kijk hier voor MEE bij jou in de buurt

Het hoofdkantoor van MEE Utrecht, Gooi & Vecht vind je aan de Pallas Athenedreef 10, 3561 PE in Utrecht. We zijn op werkdagen telefonisch te bereiken van 9.00 tot 17.00 uur via 030 246 22 00.

Heb ik een doorverwijzing of indicatie nodig?

Je hebt geen doorverwijzing of indicatie nodig om gebruik te maken van onze ondersteuning. Je kunt direct contact met ons opnemen.

Moet ik iets betalen voor de hulp van MEE?

Onze ondersteuning is voor jou gratis. Je hoeft niets te betalen. Ook geen eigen bijdrage. Iedereen heeft hier recht op. Dit staat in de wet.

Welke kennis hebben de cliëntondersteuners van MEE?

De cliëntondersteuners bij MEE hebben veel kennis over wet- en regelgeving en kennen de mogelijkheden binnen de gemeenten en de wereld van zorg.

Bij MEE hebben we ook veel ervaring en kennis in het herkennen en omgaan met mensen met een beperking. Hierbij kun je denken aan (licht) verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperkingen, chronische ziekten, niet-aangeboren hersenletsel of autisme. Expertise die we graag inzetten om anderen te helpen.

Hoe gaat MEE om met mijn persoonsgegevens?

MEE gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Dat schrijft de Wet Bescherming Persoonsgegevens ons voor. Wij houden ons aan deze regels omdat wij de bescherming van jouw privacy belangrijk vinden. Lees meer

Waar kan ik terecht met een klacht over MEE?

MEE wil iedereen altijd zorgvuldig en goed van dienst zijn. Toch kan het voorkomen dat je een klacht hebt. Dat kan gaan over een medewerker of over onze manier van werken. Blijf er niet mee zitten, maar vertel het ons.  Lees meer

Kan een ervaringsdeskundige met mij meedenken?

Zou je het fijn vinden als iemand met je meedenkt die zelf ervaring heeft met een ziekte of een beperking.

Bij MEE werken ook ervaringsdeskundigen die ècht weten hoe het is en voelt om te leven met een beperking of chronische ziekte. Sommigen zijn mantelzorger, anderen hebben een vorm van autisme, niet-aangeboren hersenletsel, een licht verstandelijke beperking, angsten of psychische problemen.

Klik hier voor meer informatie over onze ervaringsdeskundigen

Scroll to top