MEE locatie in de buurt
gedragsdeskundige met kind in gesprek

Diagnostisch onderzoek helpt inwoners van Wijk bij Duurstede

In de gemeente Wijk bij Duurstede krijgt het Diagnostisch Team Stichting Binding de meest uiteenlopende vragen over kinderen en jongeren met concentratieproblemen, druk gedrag, angsten, moeilijkheden in de sociale of emotionele ontwikkeling en leermoeilijkheden. De gedragsdeskundigen van MEE helpen zoeken naar antwoorden.

Met een beeldvormend onderzoek brengen we het kind of de jongere met al zijn krachten en kwetsbaarheden in kaart. Ook gaan we in gesprek met de ouders en andere betrokkenen, zoals school. Soms wordt ook intelligentieonderzoek gedaan. We hebben aandacht voor normaliseren van gedrag en richten ons op wat het kind nodig heeft en hoe zijn omgeving daarin kan ondersteunen. Uit het onderzoek komen praktische handelingsadviezen voort waarmee betrokkenen direct aan de slag kunnen.

Na het onderzoek blijven we betrokken, bijvoorbeeld door na een tijdje nog eens te kijken naar de vragen én de antwoorden. Met de inzet van een beeldvormend onderzoek zorgen we ervoor dat kinderen en jongeren niet onnodig in de GGZ belanden, en dat effectieve ondersteuning goed terecht kan komen.

Scroll to top