MEE locatie in de buurt

Het verhaal van Rob
over Werk

Rob (40 jaar) heeft een licht verstandelijke beperking. Hij wil graag ander werk. Maar hoe pak je dat aan? Hij klopt aan bij MEE voor hulp.

Rob volgt verschillende cursussen, krijgt ondersteuning bij het zelfstandig gaan wonen en vindt leuk werk dat helemaal bij hem past.

Op zoek naar een leuke werkplek

“Ik werk met veel plezier bij brouwerij Troost in Amsterdam. Daar mag ik helpen om flesjes en blikjes met bier en fris te verpakken in dozen.

Drie jaar geleden ben ik hier als vrijwilliger komen werken. Op mijn vorige werkplek had ik het niet zo naar mijn zin en dit leek mij een leuke werkplek. Dus ben ik naar binnen gestapt en heb gevraagd of ze misschien werk voor mij hadden. En ja hoor!” Aldus Rob.

Durf te vragen…

“Als je mij tien jaar geleden gevraagd had, om zomaar ergens naar binnen te lopen en te vragen of er werk is. Dan had ik dat echt niet gedurfd hoor! MEE heeft mij hier enorm bij geholpen.

Bij MEE heb ik de cursus sociale vaardigheden en weerbaarheid gedaan. Daar heb ik veel van geleerd. Het heeft mij geholpen opener te zijn. Meer voor mezelf op te komen en te durven vragen.

Naast leuk werk wilde ik ook graag zelfstandig gaan wonen. Cliëntondersteuner Barbara heeft mij hierbij ondersteund. “

Lekker bezig zijn

Rob zit niet stil. Want naast zijn werk in de brouwerij doet hij ook nog ander vrijwilligerswerk. Een keer per week gaat hij wandelen met dementerende ouderen. En hij is ervaringsdeskundige bij MEE om mensen te vertellen over zijn lichte verstandelijke beperking.

“Ik woon nu zelfstandig, heb leuk werk èn een vriendin!” vertelt Rob glunderend van oor tot oor. “Door Corona heb ik haar nog niet ontmoet. Maar hopelijk kan dit binnenkort op een plek waar ik heel graag kom; de Efteling.”

Scroll to top