MEE locatie in de buurt

Het verhaal van Rob
over Werk

Rob (40 jaar) overwint zichzelf én regelt een mooie baan.

Je weet wat je wilt, maar je vindt het moeilijk om ernaar te vragen. Wat doe je dan?
Rob kreeg hulp van Barbara van MEE en kon zo zelf zijn droombaan regelen.

Een breed glimlachende Rob opent de deur van Brouwerij Troost op het Amsterdamse Westergasterrein. “Welkom” zegt hij stralend. Hier is hij helemaal thuis, dat zie je direct. Maar hij moest er wel wat voor doen.

Nieuwe kansen met nieuwe vaardigheden

Rob: “Ik durfde vroeger niet goed zomaar op mensen af te stappen en iets te zeggen of te vragen. Maar ik wist wel wat ik wilde: werken bij deze brouwerij. Hoe pak je zoiets aan? Ik ging naar MEE en vroeg Barbara mij te helpen. Dat eerste gesprek vond ik heel spannend. Eigenlijk durfde ik niet zoveel te zeggen. Maar bij het tweede gesprek ging het al beter. We hebben het gehad over wat ik wil en hoe we dat het beste voor elkaar kunnen krijgen.

Toen gaf Barbara mij het advies om een sociale vaardigheidstraining te doen. Dat heb ik gedaan. Langzaam maar zeker werd het makkelijker voor mij om mensen aan te spreken. Toen heb ik mijn moed verzameld en ben ik bij de brouwerij naar binnen gelopen. Ik heb gevraagd of ze misschien werk voor me hadden. Werk dat niet al te zwaar zou zijn, omdat ik last heb van mijn knieën. En wat bleek? Dat werk was er! En ik mocht meteen aan de slag.”

Leuke baan én makkelijker contact met andere mensen

Nu werkt Rob alweer een tijdje als inpakker bij de brouwerij. Hij heeft het er erg naar zin. “Het leukste van mijn werk op de brouwerij vind ik dat ik echt teamlid ben. Ik zorg er nu voor dat de dozen klaar zijn voor de blikjes bier. Zo kunnen ze in de brouwerij verder met het bier maken. Het is echt samenwerken.”

Rob: “Jij hebt me de afgelopen jaren zien groeien.”

Barbara: “En jij bent iemand die verandering wilt. Heel belangrijk voor groei.”

Barbara’s advies heeft Rob verder geholpen dan ‘alleen maar’ met een leuke baan. Hij maakt nu ook makkelijker contact met mensen. Sterker nog, hij spreekt nu zelfs als MEE ervaringsdeskundige voor groepen. Zo helpt hij professionals hun werk beter te doen door zijn verhaal te delen. “De eerste keer was voor een groep huisartsen. Best eng. Maar het ging heel goed. Ik kreeg allemaal complimenten achteraf. Dat geeft wel extra zelfvertrouwen, hoor. Zo word je steeds een beetje meer jezelf.”

Scroll to top